Waarom Uitgeverij Catullus?

Uitgeverij Catullus is opgericht door stripmaker Jean-Marc van Tol vanuit de behoefte om zoveel mogelijk stappen in het uitgeefproces in eigen hand te houden. Met de komst van nieuwe media en nieuwe digitale mogelijkheden wordt de kloof tussen auteur en lezer steeds kleiner. Het publiek wil op andere manieren strips en cartoons lezen. Met Uitgeverij Catullus wil Van Tol in die behoefte voorzien. Vanaf het prille begin van Fokke & Sukke heeft Jean-Marc van Tol zich bemoeid met alle facetten die bij het totstandkomen van stripboeken horen. Productie en promotie heeft hij altijd voor een deel zelf gedaan. Met het succesvolle project 'Strips in Stereo' kreeg hij de smaak helemaal te pakken en besloot hij om vanaf 1 januari 2007 zijn eigen werk zelf uit te geven. Hij koos voor de naam 'Catullus' vanwege zijn bewondering voor deze Romeinse dichter. Het was het pseudoniem waarmee hij in 1990 de kerstprijsvraag van Propria Cures won, het Amsterdamsche studentenweekblad waarin Fokke & Sukke enige jaren later hun opwachting maakten.

Wat is er anders?

Veel lezers vinden het niet zo belangrijk door welke uitgeverij een boek wordt uitgegeven. Zij willen vooral dat de boeken boeiend zijn, van hoge kwaliteit en niet te duur. Tussen auteur en lezer zitten op dit moment veel stappen die het uiteindelijke product duurder maken. Uitgevers, vormgevers, drukkers, vertegenwoordigers, distributeurs, reclamemakers, boekhandelaren en stripwinkeliers: iedereen wordt gedeeltelijk betaald uit het bedrag dat de lezer in de winkel voor het uiteindelijke product neertelt. Uitgeverij Catullus streeft ernaar om zoveel mogelijk stappen over te slaan. Een direct contact tussen auteur en publiek is in feite het ultieme doel.

Concreet houdt dit enkele veranderingen in:

- Boek- en stripwinkels zullen vooral via digitale communicatie benaderd worden. Klik hier voor meer concrete informatie voor de boekhandel.

- Vanaf 1 januari 2017 wordt Uitgeverij Catullus vertegenwoordigd door New Book Collective.
Bestellingen kunnen geplaatst worden bij
Maarten Richel en Rutger Vos via het algemene mailadres, verkoop@newbookcollective.com - 020 260238

Persoonlijke contactgegevens:

Maarten Richel: mrichel@newbookcollective.com - 0630170223
Rutger Vos: rvos@newbookcollective.com - 06 20627114

Meer informatie: www.newbookcollective.com/contact

- Wij versturen niet ongevraagd recensieexemplaren. Recensenten kunnen contact opnemen met ons voor het verkrijgen van een recensieexemplaar. Men kan voor verschijnen al een PDF ontvangen van het boek. Wij breken met het gebruik om bij verschijnen van een nieuw boek honderden recencie-exemplaren rond te sturen.

- De verspreiding van werk gaat niet alleen via boek- en stripwinkels. Catullus biedt werk ook op andere manieren aan. Te denken valt aan digitale verspreiding via (betaalde) downloads of gesponsorde gratis verspreiding onder diverse doelgroepen.

Uitgeverij Catullus
Beukenlaan 9
3762 AE Soest

0356029453

Mail de uitgever