Constantijn Huygens Een leven in brieven

In het voorjaar verschijnt dit rijk geïllustreerde boek ter gelegenheid van de voltooiing van de digitale editie van de briefwisseling van Constantijn Huygens en de bijbehorende tentoonstelling in Huygens’ Hofwijck te Voorburg. Het bundelt achtendertig brieven over uiteenlopende onderwerpen, van poëzie, muziek, schilderkunst, architectuur tot exacte wetenschap.
Daarnaast zijn er brieven over Huygens’ privéleven als student, leerling-diplomaat, echtgenoot en vader en grootvader. Elke brief is door een deskundige vertaald in hedendaags Nederlands en van een inleiding voorzien.

Constantijn Huygens (1596-1687) was een alleskunner. Tegenwoordig staat hij bekend als virtuoos dichter, maar tijdens zijn leven kende men hem vooral als de secretaris van de stadhouders Frederik Hendrik en Willem II. Daarnaast was hij een kunstkenner, talentvol componist, musicus én parfumeur. Iedereen die er ook maar iets toe deed heeft met Huygens in een van die hoedanigheden gecorrespondeerd.

Bijdragen van: Nadine Akkerman, Pieta van Beek, Geeske Bisschop, Frans Blom, Erik-Jan Bos, Inge Broekman, Robin Buning, Stan Bussen, Quentin Buvelot, Lieke van Deinsen, Timothy De Paepe, Maurits Ebben, Ed de Heer, Ineke Huysman, Anne Jacobs, Eric Jorink, Eric Ketelaar, Luuc Kooijmans, Johan Koppenol, Margriet Lacy, Ad Leerintveld, Krista van Loon, Tineke ter Meer, Henk Nellen, Koen Ottenheym, Luc Panhuysen, Roosje Peeters, Peter van der Ploeg, Dries Raeymaekers, Rudolf Rasch, Ton van Strien, Gillis Tak Labrijn, Jean-Marc van Tol, Katlijne Van der Stighelen, Jeroen Vandommele, Lea van der Vinde.

Samenstelling: Ineke Huysman en Ad Leerintveld
Vormgeving: Mijke Wondergem

Formaat: 15 x 23 cm
Omvang: 344 pagina’s
Luxe gebonden uitvoering, met twee leeslinten
nur: 685
isbn: 9789492409577
Prijs: € 24,99