Johan de Witt en het Rampjaar

In het voorjaar van 2022 verschijnt ‘Johan de Witt en het Rampjaar’, een bundel die speciaal is samengesteld voor dit herdenkingsjaar (het Rampjaar vond exact 350 jaar geleden plaats). In deze prachtige uitgave volgt de lezer het verloop van het Rampjaar op de voet. Van alle brieven is het origineel afgedrukt, vergezeld van een transcriptie, een hertaling in modern Nederlands en een uitvoerige toelichting. De brieven zijn geselecteerd door Ineke Huysman en Roosje Peeters van het projectteam ‘Brieven van Johan de Witt’ van het Huygens Instituut voor Nederlandse Geschiedenis. Jean-Marc van Tol, lid van het projectteam, tekenaar van Fokke & Sukke en schrijver van de historische roman Musch, heeft bij veel brieven tekeningen gemaakt, gebaseerd op werken uit de zeventiende eeuw.

Samenstelling en redactie: Ineke Huysman en Roosje Peeters
Tekeningen: Jean-Marc van Tol
Met een voorwoord van de Algemene Rijksarchivaris Afelonne Doek

Johan de Witt en het Rampjaar
Een bloemlezing uit zijn correspondentie
14,5 x 22,5 cm
272 pagina’s
ISBN 9789492409720
Prijs: € 24,99